Grecia in 9 zile - Thassos, Halkidiki si Meteorele (2014)

M-am hotarat sa creez acest blog intrucat au fost mai multe persoane care m-au rugat sa le spun ce am vizitat in diferite locuri unde am fost, sa le arat cateva poze etc si m-am gandit ca ar putea ajuta si alte persoane in planificarea vacantelor. Pana la urma si eu tot de pe internet mi am facut strangerea de date necesare, asadar pot ajuta si eu la randul meu alti oameni. Mereu imi fac un "plan de atac", un fisier excel pe care il iau cu mine in telefon, cu km de parcurs, cazarea: locatie si pret, restaurante unde voi lua masa, ce am de vizitat si cat costa plus alte detalii importante. Incep acest blog cu minunata Grecie, o vacanta petrecuta in anul 2014, in luna august, vacanta structurata in 3 parti: 3 nopti cazare in Thassos, 3 nopti cazare in Halkidiki undeva deasupra bratelor pentru a ajunge usor pe cele doua pe care le putem vizita si cazare 2 nopti in Paralia Katerini pentru a fi mai usor de ajuns la Meteore. Grecia este ABSOLUT SUPERBA, cu drag ma voi reintoarce cand imi va creste pitica putin, acum stiu ce plaje merg si pentru ea si ce as putea vizita din nou cu mare placere impreuna cu ea.




Ziua nr 1. Am plecat din Constanta dimineata si am ajuns dupa amiaza in Thassos la cazare. In Thassos am ajuns bineinteles cu ajutorul Ferryboat-ului, luat din Keramoti.

Drumul cu ferryboat-ul a fost foarte frumos, relaxant, a durat cam 40 minute. Am urcat la ultimul nivel de sus si am privit marea, am simtit adierea vantului, am hranit pescarusii pe lateralul vasului..am simtit in toti porii VACANTA!!
Cazarea am luat o la Vila Mary 1 din Skala Sotiros. Este o statiune foarte linistita, cu o plaja obisnuita, lata. Nu am facut plaja aici, intrucat am avut de alergat la altele :)
In prima zi cand am ajuns am facut o baie in piscina si apoi am mers (eu si sotul meu bineinteles) sa vizitam putin statiunea la ceas de seara.

Ziua nr 2. Am plecat in descoperirea Thassos-ului cu harta in mana.
Prima oprire: MARBLE BEACH. Repet, am plecat de pe harta de la Skala Sotiros spre Nord apoi spre Est, coborand in jos. Plaja de Marmura este SUPERBA!!! Este micuta, plina de bucati de marmura, apa de un albastru naucitor, te chinui putin sa gasesti loc de parcare printre copaci (multe masini) dar MERITA!
Si o vedere de sus asupra plajii:
Am plecat mai departe, next stop: GOLDEN BEACH. Aici doar in vizita, cateva poze.
Va pun cateva poze de pe drumul spre urmatoarea plaja.
Si am ajuns la urmatoarea plaja, nr 3 stabilita de noi: PARADISE BEACH. Plaja larga, foarte frumoasa, apa curata de cristal, ca de altfel peste tot. Adoram sa vad pomii in stanga, dreapta, sa vad insule mici in departare...Thassos e super...Este o insula linistita, frumoasa si vie prin peisaje si plaje salbatice.
Am pornit la drum si ajungem la plaja Ioanis Beach, vazuta de sus. Foarte frumos peisaj, e de testat pe viitor.
Urmatoarea plaja vazuta de sus, Aliki!
Si ajungem la urmatorul popas, Manastirea Arhanghelului Mihail, unde puteti auzi muzica cantata de maicute in interior si unde puteti admira o priveliste ce ti taie rasuflarea...
Astris Beach vazuta de sus
Psili Ammos Beach, in trecere pentru poze
Si ajungem la Potos, primul loc mai animat din Thassos, unde am luat masa. Aici gasiti deschis si seara, este o alee plina de suveniruri, poti stabili un scuba diving pentru a doua zi sau poti sta la un club pana mai tarziu in noapte.
Urmatoarea oprire, Limenaria, unde am ajuns la ceas de seara, o zona tot un pic mai animata din Thassos, pentru o plimbarica si cateva suveniruri.

Ziua nr 3. Sotul meu s a dus sa faca scuba diving (eu sunt mai fricoasa de fel si m am intins la piscina la o carte buna si apoi o plimbarica prin statiune). Cateva poze cu zona unde a fost sa faca scuba diving cu plecare din Potos:
Dupa scuba am fost la Piscina Giola care se afla in dreptul localitatii Astris intre Potos si Manastirea Arh Mihail. Este un loc deosebit, apa marii arunca niste apa in aceasta gaura formata in stanci unde se face o mini piscinuta. Din pacate, noi cand am ajuns apa era nepotrivita pentru baie, de la caldura excesiva, dar sotul s a bucurat de o aruncare in mare si inotat putin.
Va mai pun cateva poze din Skala Sotiros (statiunea unde am fost cazati) ca sa vedeti mai bine plaja

Ziua nr 4 este ziua de plecare din Thassos. Cateva poze cu Ferry boat-ul la intoarcere:
Cazarea am luat o la Hotel Olynthos
Ne am cazat si am plecat imediat sa vizitam bratul Kassandra. Dupa cum bine stiti, cele 3 brate sunt Athos, Kassandra si Sithonia. Bratul Athos l am vazut din departare in croaziera, bratul Sithonia este mai linistit cu plaje salbatice gen Thassos, iar Kassandra este bratul mai animat, cu multe magazine, agitatie mult mai mare, hoteluri de lux si plaje largi, late.
Asadar am pornit pe Kassandra, lasand Sithonia pentru o zi intreaga pentru ca are multe plaje foarte interesante. Am inceput cu satul Potidea, am oprit aici intrucat mi a placut foarte mult aceasta Biserica in poze pe internet si am vrut sa o vad si in realitate.
Apoi ne am oprit in satul Nea Fokea unde am vazut o priveliste superba
Am oprit apoi la o baie si plaja la Kallithea. Plaja larga, lata, cu apa limpede si ceva valuri in ziua aia.
Dupa plaja am mers in Hanioti la o plimbare si masa.
Alte 2 imagini de pe bratul Kassandra:

Ziua nr 5 am alocat o unei croaziere pe Marea Egee. Ea porneste din Ormos Panagias, de pe bratul Sithonia, am mers cu vasul Menia Maria III. Am plecat dimineata in jurul orei 09.30 si ne am intors dupa amiaza la 17.00, intrucat se face o oprire de masa la Ouranopolis intre 13.30 si 15.30.

Am vazut Manastirile de la distanta si am ascultat un ghid care ni le prezenta succint
Apoi am ajuns in portul din Ouranopolis unde am mers sa mancam si sa cumparam suveniruri.
La intoarcere, croaziera ofera un program artistic constand in dansuri specifice grecesti

Ziua nr 6 a constat in vizitarea bratului Sithonia.
Am inceput cu plaja Orange Beach sau Portocali Beach, declarata de noi CEA MAI FRUMOASA plaja din viata noastra...este absolut superb acolo...stai pe niste stanci, ai priveliste, apa curata ca lacrima, stanca de unde sa te arunci, zona mare sa faci snorkeling etc...ai tot ce iti doresti...POZE:
Urmeaza niste plaje unde am fost in trecere: Plaja Platanitsi
De pe drum
Porto Kuofo
Neos Marmaras

Am ajuns la ziua nr 7. Dupa cazarea de 3 nopti din Olynthos, plecam spre statiunea Paralia Katerinis, unde am fost cazati la Hotel Studios San Giorgio. Dar pana acolo am oprit la Salonic pentru vizitarea unor locuri.
Am mers mai intai la una din slabiciunile mele in concedii dupa cum vom observa si pe viitor in prezentarea altor concedii si anume GRADINA ZOOLOGICA. Draguta, maricica, dar vara iesi cam ciuruit de tantari, mai bine va dati cu crema daca mergeti s o vizitati.
Dupa ZOO am mers prin centru la o plimbare si cumparat suveniruri bineinteles
Am vizitat apoi Biserica Sf. Dumitru, foarte frumoasa!!
Si am pornit la drum spre Paralia Katerinis
Am fost cazati la Hotel Studios San Giorgio 2 nopti. Hotelul este dragut, dotat cu piscina. Statiunea Paralia este o statiune aglomerata, foarte multe magazine de suveniruri, de haine, blanuri, de toate. Plaja este larga, lata, gen Mamaia noastra, dar bineinteles apa curata ca lacrima. Seara este foarte aglomerat, deci daca preferi linistea, alege un loc la o vila in una din plajele de pe Thassos sau Sithonia.
Hotelul:

Ziua nr. 8 Meteore. Am plecat dimineata la drum dupa cum urmeaza:
O poza din apropiere, de pe drum:
Mai intai am vizitat Sfanta Treime
Apoi am vizitat Sf. Varlaam
Manastirea Marele Meteor am prins o inchisa. Unele sunt inchise in anumite zile si intre anumite ore, stiam ca aceasta e inchisa intrucat aveam programul la mine de acasa :)
Apoi pe drum spre urmatoarea de vizitat
Am vizitat in continuare Sf. Stefan, este de maicute, aici m am rugat pentru ceva la Dumnezeu ce mi a indeplinit :)
A fost absolut superb la Meteore, dureaza o zi intreaga sa le vizitezi, sa le studiezi..e de preferat sa prinzi o vreme nu asa calda. Ne am intors dupa amiaza in Paralia Katerini la cazare si o sa va pun sa vedeti cum e seara in statiune:

Ziua nr 9 a constat in drumul spre casa, dupa un minunat concediu, Grecia ne-a impresionat cu minunatele privelisti, plaje, apa de cristal, zone linistite, zone mai animate, curatenie, Manastirile de pe stanci absolut superbe..ce sa mai...VOM REVENI cu siguranta!

Asadar, avem urmatorul sumar:
Cazare: 342 E (8nopti), cazare facuta ca intotdeauna cu rezervare pe Booking.com
Benzina: 300 E (aproximativ 3000 km)
Taxe drum: 70 E (vinieta pe o saptamana la bulgari, taxa ferryboat 3E/pers si masina 16E, plus taxe autostrazi la greci)
Croaziera Menia Maria III pe Sithonia 2 pers: 110 E
Scuba diving sotul: 45 E (Vasiliadis Diving Center Potos Thassos, lucreaza romani acolo deci nu aveti probleme cu limba si vi se dau pe stick poze seara)
Manastiri Meteora: 20 E (3E intrarea de persoana la fiecare)
TOTAL: 1000 E + Mancare
Mereu se ia o rezerva,just in case!

Daca v-a placut articolul meu, nu ezitati sa dati un share pe FACEBOOK, un comment aici sau un LIKE! Multumesc!
Revin cu alte concedii minunate!

Un comentariu: