Sibiu si imprejurimi (Deva, Hunedoara, Targu Mures, Sighisoara) & Babele (Bucegi) - 7 Zile (2015)

In vara lui 2015 (Iunie) am hotarat sa mergem in concediu in Sibiu si bineinteles, ca intotdeauna am cautat puncte de vizitat si in jurul lui. Astfel am hotarat sa vizitam cateva atractii de baza din Hunedoara, Deva, Targu Mures, Sighisoara si intoarcerea pe Valea Prahovei cu o urcare pe munte la Varful Babele.





Ziua nr1. Am pornit dimineata la drum urmand sa facem aproximativ 520 km din Constanta pana in Sibiu cu oprire pe drum la doua Manastiri - Cozia si Turnu.
Manastirea Cozia este situata in statiunea balneo-climaterica Calimanesti-Caciulata, pe malul drept al Oltului. Aici puteti vizita si un mic muzeu unde sunt expuse mai multe icoane vechi si bineinteles putina istorie in imagini si harti. In spatele Manastirii un peisaj foarte frumos cu Oltul:
De la M. Cozia am plecat spre Turnu, Manastire ce este mai ascunsa un pic de drumul principal, dar destul de aproape ca si distanta:
Manastirea este foarte frumoasa, destul de maricica si localizata dincolo de Olt intr-o zona mai linistita, mai rece, in mijlocul padurii.
Am pornit apoi spre cazare pentru check in - Hotel Stefani din Sibiu.
Hotelul este dragut, intr-o zona mai marginasa a Sibiului, dar nu as reveni intrucat consider ca a avut un pret prea mare pentru ce a oferit. Voi avea o alta postare cu Sibiu caci am revenit aici pentru Targul de Craciun si cazarea prezentata atunci o sa fie mult mai buna! Dupa ce ne-am cazat am plecat in vizitarea centrului Sibiului. Am parcat pe Bulevardul Corneliu Coposu, la Zidul Cetatii
Dupa cateva stradute si vreo 5-7 minute de mers pe jos am ajuns in centru in Piata Mare.
Turnul Sfatului se poate vizita contra cost, dar din pacate desi trebuia sa fie deschis, usa era inchisa cand am fost noi.
Prietenii mei au intrat sa viziteze o expozitie de reptile vii in Casa Moringer din Piata Mare. Eu nu sunt fan deci am stat linistita pe afara :)
Si am ajuns apoi la Piata Mica si vestitul Podul Minciunilor
Am vizitat Biserica Evanghelica. Exista si o taxa pentru a urca in turn.
Urmatoarea pe lista a fost Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Mi-a placut foarte mult, foarte mare si impunatoare inauntru.
Am revenit dupa ce am mancat la o plimbare pe inserate in centru, in Piata Mare.


Ziua nr 2 a inceput cu vizitarea Muzeului Civilizatiei Traditionale Populare Astra din Sibiu, localizat in Padurea Dumbrava , care consta in 10km de alei, este absolut SUPERB, foarte foarte mare, pierzi lejer cateva ore bune acolo, ai o gramada de casute de vizitat, peisaje, mers prin padure si nu in ultimul rand CULTURA, Este deschis intre 10-18 si costa atunci 15lei/pers. plus taxa foto 5lei.










Apoi am mers imediat langa Muzeu, la Gradina Zoologica. Am intrat la animalute, dar nu inainte de o plimbare cu hidrobicicleta. (Zoo - 3 lei/pers)


Am mers la masa apoi la Restaurantul Crama Sibiul Vechi, unde am mancat foarte bine, am fost atat de multumiti incat am revenit aici si in iarna la Targul de Craciun. Recomandam din suflet "Traista Ciobanului" si ca desert "Inghetata prajita cu para fiarta". DELICIOS!
Am incheiat ziua cu o plimbare in Mall pentru niste cumparaturi.

Ziua nr 3. Am plecat dimineata, intrucat aveam ceva puncte de parcurs in ziua respectiva. Am poposit mai intai la Hunedoara la unul din cele mai frumoase castele din tara noastra si anume Castelul Corvinilor. (30lei/pers, taxa foto 5 lei)











Am mers sa mancam apoi intr-o zona SUPERBA, recomandata de parintii mei plimbareti si ei de fel, la Cincis-Cerna, la Restaurant Motel Cincis. Peisajul fermecator, stai la terasa si-l privesti...inauntru Restaurantul iar e foarte deosebit decorat, servirea super, mancare foarte buna, merita venit aici.







Urmatoarea oprire: Manastirea Prislop.  Situata langa Silvasu de Sus, este o Manastire foarte cautata precum se stie..Am stat la coada sa ajungem la mormant, am mers prin padure la micuta grota si am vizitat si Biserica.


Am vizitat apoi una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din România, construită în secolul XIII, Biserica Densus:


Ne-am indreptat apoi catre Ulpia Traiana Sarmizegetusa.



A urmat ultima vizita pe ziua respectiva, Cetatea din Deva (pe Dealul Cetatii). Aici pot spune ca nu m-a dat pe spate, ma asteptam la mai mult. Poti vedea Deva de sus si cam atat. Vedeti in imagini si trageti singuri concluzii. Pret telecabina 10lei/pers



Dupa Deva, a urmat drumul inapoi spre hotel:



Ziua nr. 4, este ziua impartita in 2: Targu Mures Zoo si Sighisoara, cetate.
Cateva poze facute in masina in Targu Mures. Nu am avut timp sa vizitam mai mult de data asta, vom mai reveni sa l exploram in alte concedii.



Gradina Zoologica din Targu Mures este cea mai mare Zoo din tara, mi a placut foarte foarte mult, incat am revenit. Vezi foarte multe animale, se intinde pe o suprafata foarte mare si isi merita toti banii. Animalele ingrijite, zona intretinuta. De abia astept sa mi aduc pitica in cativa ani aici!! (10lei/pers)


Am hranit ursii cu pufuleti de am facut un adevarat spectacol, toti copiii din grupuri erau in delir :))

Dupa minunata ZOO am pornit spre Cetatea din Sighisoara. Aici am mancat, ne-am plimbat prin centru, am facut poze, am ajuns pana la Biserica din Deal. Exista si un turn in care poti urca si face poze (Turnul cu ceas). Noi l-am sarit de data asta.



Ne-am intors apoi la cazare:



Ziua nr. 5.  In ziua aceasta aveam programat sa mergem sa ne cazam in Rasnov si sa vizitam cate ceva pe drum. In primul rand, am vrut sa ajungem la Cetatea Fagarasului. Am ajuns acolo dar din pacate aveau o defectiune la curent si a trebuit sa mai asteptam. Asadar, am ajuns la "Piramidele de la Sona" langa Fagaras, opt movile, unele din ele inalte de aproape 30 metri, asezate pe doua siruri in ordinea marimii. Se spune ca ar fi fost ridicate de catre daci. 


Dupa acestea, ne am intors la Cetatea Fagarasului sa o vizitam. Mi-a placut foarte mult cum e asezata aceasta cetate, este inconjurata de apa, pe care poti merge cu hidrobicicleta, unde poposesc lebede albe si negre. Este foarte frumos sa stai sa le privesti, unele aveau si pui. In cetate a fost frumos, nu este foarte mare dar are destule de vazut, multe obiecte vechi foarte interesante, pun cateva poze sa vedeti. Pret 15lei/pers. 


Dupa Cetatea Fagarasului am plecat spre Cetatea din Rasnov. Aici am fost de mai multe ori si nu pot sa nu revin iar si iar, imi place foarte mult cum se vede tot oraselul de sus din podul cetatii.  Tractoras urcare costa 4lei/pers si intrarea la cetate 10lei/pers. 



In Rasnov ne am cazat pentru o noapte la Pensiunea Cristina. Am fost foarte multumiti, pensiunea are o curte mare, cu foisor sus si jos, loc de joaca pentru copii, sala de tenis de masa si biliard, o mica fantanita in mijloc, camera foarte curata, mobilier frumos, liniste. Foarte frumos, am dat scor maxim pe booking.com. 




Seara am fugit la o mica plimbare la Cheile Rasnoavei, pe care vreau sa le explorez mai mult pe viitor, deocamdata doar am vazut zona si pare foarte interesanta, cu intrare in padure, cu stanci inalte, izvoare..un aer de munte foarte accentuat, mi a placut dar se innopta si nu vroiam sa ma intalnesc cu ursul :)





Iata-ne ajunsi la ziua nr. 6 din concediu. Am plecat spre Predeal, spre cazare. Am fost cazati o noapte la Pensiunea Casa Dunarea. 

Am pornit la drum repede, intrucat aveam zi luunga de cutreierat pe munte. Am plecat spre Babele, cu opriri la Cabana Bolboci, Padina, Hotel Pestera, telecabina spre Babele si inapoi vizitarea Cabana Piatra Arsa. Sa o luam pe rand:


Cabana Bolboci la malul Lacului si baraj

Apoi spre Padina,oprire scurta pe drum
Si urmeaza Padina:
 Am lasat masina la Padina si am pornit pe jos spre Hotel Pestera, dar cu o mica oprire la Pestera Ialomitei. Drumul este foarte frumos, mergi prin padure, peisaje superbe..si faci cam 20minute.

Continuarea drumului spre Hotel Pestera:

Si ajungem la Hotel Pestera
De aici am luat telecabina spre Babele (30 lei/pers)

Cabana Babele:

Avem o tara MINUNATA!! Sa stai sus acolo pe platou sa privesti este absolut superb...Apoi ne am intors cu telecabina si acelasi traseu , dar cu o mica deviere la Cabana Piatra Arsa
Va mai pun cateva poze de la Barajul Lacului Bolboci
Ne am oprit la intoarcere in Sinaia. Mai intai am intrat in Manastire
Apoi ne am plimbat un pic prin centru
Am mancat la Restaurant Bucegi. Am mancat de multe ori in multi ani aici, intrucat pe Valea Prahovei vin de cand eram foarte mica cu parintii mei si am mers si cu sotul de cand suntem impreuna de multe ori, nu ma pot satura de ea!!

Ziua nr 7. este ziua de intoarcere. Avand cazarea in Predeal, am intrat sa vizitez Biserica Sf Imparati Constantin si Elena





Sa va pun cateva poze de la cazare, de la Pensiunea Casa Dunarea. A fost o cazare ok, nu am ce sa reprosez, este situata pe o alee , mai departe putin de drumul national ceea ce e bine, nu e galagie.



Dupa Predeal am mers in Busteni si am oprit la Manastirea mea de suflet, si anume Manastirea CARAIMAN. Aici opresc mai mereu cand plec la drum si sunt in zona, este o manastire foarte mare, frumoasa, liniste..imi da o stare de bine...de pace...
Am pornit spre Sinaia si am oprit spre Castelul Peles la STAVILAR pentru a manca (am mai fost aici si e foarte buna mancarea)
Si am intrat in Pelisor, intrucat in Peles am intrat de mai multe ori, dar aici niciodata. Este foarte frumos, de altfel tot castelul este superb, impunator, este cel mai frumos castel din tara noastra dupa parerea mea.
Intrarea la Pelisor 20lei/pers.

Cam asta a fost ce am vizitat, am pornit spre casa, spre Constanta.

Cazare: 800 Ron, cazare facuta ca intotdeauna cu rezervare pe Booking.com
Benzina: 500 Ron (aproximativ 2000 km)
Intrari obiective turistice: 370 Ron
Suveniruri: aproximativ 130 Ron

TOTAL: 1800 Lei + Mancare 
Mereu se ia o rezerva,just in case!

2 comentarii: